Webwereld heeft de sitehack ontdekt en het direct gemeld aan Guerilla Games. Daar is de melding met verbazing aangehoord, en aanvankelijk met een gerustgestelde ontkenning. De homepage en de links daarop naar sitesecties als Company, Games, Careers en Contact leken in orde, bezocht op de browser (Firefox) die door de medewerker al werd gebruikt. Het openen van de site en links in een andere browser (Internet Explorer en ook Chrome) leverde echter ineens de gokportal op.

Ene browser wel, andere niet

Verdere controle door Webwereld levert in andere browser eerst ook de malafide doorlink op, maar vervolgens weer de bedoelde webpagina's van Guerilla zelf. In Chrome blijft de overzichtspagina met Amerikaanse goksites echter opduiken. De bestemmingslink wordt door browsers wel goed weergegeven: http://www.guerrilla-games.com/games wordt wel als zodanig getoond linksonder in het browservenster.

Het is nog niet bekend wat en hoe er is gehackt. Het gamesbedrijf, maker van de PlayStation-hitgames in de Killzone-serie, kan geen commentaar geven. Het verwijst door naar Sony Nederland. De Japanse elektronicareus, en fabrikant van de PlayStation-gameconsole, heeft de Nederlandse gamemaker namelijk in 2005 ingelijfd.

Afgelopen zomer kaping van DNS-verkeer

Het lijkt er niet op dat het Nederlandse bedrijf een DNS-kaping is overkomen. Daar zijn afgelopen zomer diverse Nederlandse sites voor gevallen, waaronder webwinkels als Conrad en Champagnekopen.nl, nieuwssites als Mediacourant.nl en het Nederlands Dagblad, naast de sites van vakbond CNV en de Nederlandse DJ Hardwell.