De eerste Hack In The Box security conferentie werd gehouden in 2003, in Kuala Lumpur en was de eerste grote security conferentie in Azië. De organisatoren hebben in 2007 nog een evenement toegevoegd in Dubai. Beide conferenties worden ieder jaar georganiseerd.

Volgend jaar komt de conferentie dus naar Amsterdam, van 5 tot en met 8 juli. Dat zei Dhillon Andrew Kannabhiran, de oprichter en Chief Executive Officer van Hack In The Box. HITBSecConf2010 – Amsterdam zal hetzelfde schema volgen als de andere HITB evemenenten. Eerst zullen er twee dagen trainingen worden gegeven en daarna volgen twee dagen conferentie, inclusief een webhacking wedstrijd.

De hacking wedstrijd is een vast onderdeel van de conferentie, en de winnaars krijgen over het algemeen een geldprijs van de sponsors. Dit jaar ontbrak de geldprijs in Maleisië, vanwege een gebrek aan sponsors. Toch waren er genoeg inschrijvingen. “Dat laat maar weer eens zien dat de ‘hacking spirit’ niet dood is”, zei Kannabhiran. “Er zijn nog steeds mensen die enthousiast zijn over netwerkbeveiliging, niet alleen omdat ze er veel geld voor krijgen.”

De conferentie in Amsterdam moet, net als de andere versies, een jaarlijks evenement worden. Maar Kannabhiran meldde nog wel dat de conferentie niet zal worden georganiseerd tijdens Hacking at Random, dat om de vier jaar wordt gehouden in Vierhouten.

Bron: Techworld