Vodafone Duitsland meldt vandaag dat een hacker de gegevens van 2 miljoen klanten heeft gestolen. De cybercrimineel stal volgens de provider identiteitsgegevens als naam, adres, het banknummer en rekeningnummers.

Voorkennis hacker

Vodafone vermoedt dat de hacker voorkennis had over interne systemen. Ook zou er sprake zijn van een intensieve aanval en timmert de provider zijn interne systeem verder dicht om soortgelijke aanvallen te voorkomen.

De politie heeft volgens de provider een verdachte geïdentificeerd en is van plan om een huiszoeking uit te voeren. Klanten zijn inmiddels ook over de hack geïnformeerd. De hack werd op verzoek van de Duitse autoriteiten geheimgehouden tot er een verdachte in beeld was.

Geen accountgegevens

De telco benadrukt dat de hacker geen toegang heeft gekregen tot mobiele telefoonnummers, pincodes, wachtwoorden of andere gegevens waarmee accounts gekraakt kunnen worden.

Maar Vodafone sluit niet uit dat deze buit leidt tot phisihingaanvallen om aanvullende informatie van klanten te ontfutselen. Daarom raadt het bedrijf Duitse consumenten aan hierop te letten.