De hacker die zich op Twitter Yama Tough noemt zegt in een tweet dat er dinsdag nog eens 1,7 GB aan broncode beschikbaar komt. “De rest komt later", voegt hij eraan toe. Afgelopen zaterdag werd een bestand vrijgegeven dat volgens de hackers broncode bevat van Norton Utilities. Het betreffende bestand is intussen niet meer beschikbaar op downloadsite depositfiles.com. Symantec kon niet direct reageren op vragen van Webwereld.

Begin deze maand publiceerden de hackers al een deel van de gestolen Symantec-broncode op Pastebin, dat bleek niet te gaan om delen van de broncode van Norton maar om Symantec Endpoint Protection 11 en Symantec Antivirus 10.2. De hackers claimden destijds ook in bezit te zijn van de de Norton-broncode.

Symantec heeft inbraak bevestigd

Symantec heeft het broncodelek van de zakelijke antividusproducten bevestigt, maar wijst erop dat de producten ongeveer vijf jaar oud zijn. Volgens Symantec is er in die tijd veel veranderd aan de code van de betreffende producten. Bedrijven die nog gebruik maken van de producten zullen door Symantec geholpen worden zo snel mogelijk migreren naar nieuwere software.

'Hack op Indiase server'

De inbraak heeft volgens Symantec niet plaatsgevonden in het eigen netwerk, maar op dat van een derde partij. Dat is in lijn met de uitspraken van de hackers, die zeggen dat in ieder geval de documentatie afkomstig is van de server van Indiase geheime diensten.

De hacker die claimt morgen code te gaan vrijgeven noemt zich in zijn Twitter-bio een lid van “Anonymous Avengers of Indian Independence Frontier Mumbai." In verschillende tweets geeft hij aan sympathieën te hebben voor acties van Anonymous. De groep die eerder delen van Symantec-broncodes publiceerde noemt zichzelf Lords of Dharmaraja.