De 32-jarige man, Lin Mun Po geheten, ontkent. Hij werd in oktober gearresteerd, waarbij op zijn laptop zwaar versleutelde data werd aangetroffen, zoals financiële bankgegevens van mensen. Daaronder ook de gegevens van 400.000 creditcards, bankpassen en bankrekeningnummers.

De man staat nu terecht. Hij wordt ervan beschuldigd te hebben ingebroken in een databank met de naam FedComp, maar ook van het stelen van informatie van de Firemen’s Association of the State of New York Federal Credit Union en de Mercer Country New Jersey Teachers Federal Credit Union.

Geen data gestolen

Volgens de aanklacht bleef de schade bij de inbraak in het computernetwerk van de Federal Reserve Bank of Cleveland beperkt tot meer dan 10.000 dollar schade aan meer dan tien computers. Er werden bij die inbraak geen financiële data gestolen.

De Maleisiër is een beroepshacker. Hij richtte zich met name op inbraken in servers van financiële instellingen en grote bedrijven. De data die hij vergaarde verkocht of ruilde hij, zo zegt de aanklager. Waarom de man naar de Verenigde Staten kwam, is onbekend. Hij heeft geen persoonlijke banden met het land of zijn inwoners, zo staat in een aanvraag voor voorlopige hechtenis. Daarin wordt wel vermeld dat hij een retourvliegticket in zijn bezit had.