Een hacker heeft toegang gehad tot een server van KPN waarop klantgegevens staan. Naast NAW-gegevens stonden op de server ook bankrekeningnummers van de klanten.

In een bericht op de website bevestigt KPN de inbraak. “KPN heeft onmiddellijk maatregelen getroffen om maximaal de gegevens van klanten te beschermen en om de dienstverlening ongestoord en veilig te blijven verzorgen", schrijft woordvoerder Simona Petescu in het nieuwsbericht. Het bedrijf heeft FoxIT ingeschakeld om te zorgen dat de dienstverlening weer veilig is.

'Geen gegevens gekopieerd'

Volgens woordvoerder Patrick Mikkelsen werd de inbreker op 20 januari ontdekt. “Toen was het waarschijnlijk al enkele dagen aan de gang. Wij hebben toen direct het lek gedicht, maar op 27 januari bleek hij nog steeds toegang te hebben tot de server. We hebben het toen alsnog gedicht en de autoriteiten ingeschakeld."

Volgens Mikkelsen kon de hacker wel klantgegevens inzien, maar is er niets gekopieerd. “We hebben gecontroleerd waar hij bij is geweest, maar hebben niet gezien dat er iets gekopieerd was. Hij heeft helemaal niets met de gegevens gedaan."

De woordvoerder wil over de technische details van de inbraak niets kwijt. "Daar doen wij verder geen uitspraken over", laat hij weten. Het onderzoek naar de inbraak loopt volgens Mikkelsen nog.