De hacker verwijderde alle video's, paste de achtergrond aan en wijzigde teksten op het kanaal in oproepen aan adverteerders om hem te sponsoren.

De hacker schreef in een reactie dat hij het account in 2006 al geregistreerd had en dat hij simpelweg inlogde met zijn oude gegevens. Het kanaal van Microsoft is inmiddels hersteld en de video's staan weer terug online.

'Werken aan oplossing'

Microsoft gaf zondagavond in een statement aan: “We zijn ons ervan bewust dat iemand ons YouTube-kanaal heeft veranderd, dat gewijd is aan Microsoft video's. Samen met YouTube werken we aan een oplossing om de situatie recht te zetten."

In de reacties op het kanaal huldigden sommige gebruikers de hack waarvoor vermoedelijk de gebruiker 'sweepactive' verantwoordelijk is. De useraccount van sweepactive is sinds zondagavond verwijderd wegens schending van de gemeenschappelijke richtlijnen van YouTube.

Sesamstraat

Vorige week werd lag het Amerikaanse YouTube-kanaal van Sesamstraat onder vuur. Alle video's van het kindvriendelijke kanaal werden toen eveneens verwijderd. De hacker plaatste vervolgens pornografische video's op het kanaal.