Dat meldt CNet vrijdag. De aanval van de hacker komt een dag nadat MP3.com, die andere online muziekdienst, door de rechter is veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding aan Universal van minstens 118 miljoen dollar. In het ergste geval kan de boete voor copyrightschending tot 250 miljoen oplopen.

In de graffiti haalt de hacker, die het pseudoniem 'Pimpshiz' gebruikt, in wat onduidelijke taal uit naar de RIAA, de organisatie die namens de platenlabels haar strijd tegen copyrightschending voert. "De RIAA vertegenwoordigt jouw favoriete artiesten niet", zo spreekt hij de lezer toe.

"De RIAA vertegenwoordigt de rijke platenbazen, die geld verdienen aan de overige 95 procent van de cd-verkopen. Alleen maar omdat je of nog meer geld wil (alsof je nog niet genoeg hebt zeker) of omdat je in de publiciteit wil."

Pimpshiz claimt in een e-mail aan CNet in vier aparte aanvallen in totaal 110 sites met zijn graffiti besmeurd te hebben. Hij maakt naar eigen zeggen gebruik van een nog niet gepubliceerd gat in Windows NT om op de servers van de websites in te breken. De hacker heeft al een 'grootse vijfde ronde' van aanvallen aangekondigd.

Metallica, onder muzikanten een van de felste bestrijders van Napster, werd ook al eens slachtoffer van eenzelfde soort aanval. Op de officiële Metallica-site kreeg de band er van een groep hackers van langs voor het proces dat zij tegen de muziekuitwisseldienst begon.