In het valse bericht schreef de hacker dat Google de samenwerking met Ebay op het gebied van click-to-call-advertenties zou hebben beëindigd omdat het 'monopolistisch' zou zijn.

De hacker blijkt een fout te hebben misbruikt in het weblogsysteem Blogger, waarop het officiële dagboek van Google draait. Het bericht is zaterdag op het weblog geplaatst. Google-blogger Karen Wickre maakte lezers er zondag op attent dat het om een vals bericht ging en dat het lek in Blogger is gedicht.

Het weblog van Google is één van de officiële communicatiekanalen van het bedrijf. De berichten op de site hebben ongeveer dezelfde status als persberichten van het bedrijf.

Volgens een analist kan Google meer aanvallen op zijn systemen verwachten omdat het een steeds belangrijker bedrijf aan het worden is. "Grote bedrijven zijn nu eenmaal een geliefd doelwit van hackers", weet Rob Enderle, analist van de Enderle Group.

Het is voor de tweede keer dit jaar dat een hacker toegang heeft gekregen tot het weblog van het internetbedrijf. Eerder gebeurde dit al in maart.