Gonzalez sloot een deal met het Amerikaanse Ministerie van Justitie en bekende schuldig te zijn. Door te bekennen kon hij een straf krijgen tussen de 15 en 25 jaar, het werd 20. "Ik ben niet alleen schuldig aan het uitbuiten van gecompliceerde netwerken, maar ook aan het uitbuiten van persoonlijke relaties', zei Gonzalez volgens de IDG News Service die aanwezig was tijdens de zitting.

Hij voegde eraan toe dat hij ook zijn relatie met de overheid misbruikt heeft. Gonzalez werkte als informant voor de Secret Service en speelde informatie van dat bureau door aan zijn partners die meehielpen met de creditcardfraude. "Ik heb invloed gehad op de levens van miljoenen individuen en ik heb de heiligheid van mijn ouders huis geschonden." Gonzalez begroef meer dan een miljoen dollar in de tuin van zijn ouders in Miami.

Leven beteren

Hij vroeg de rechter om mild te zijn en hem eerder 15 dan 25 jaar te geven. Gonzalez zei te hopen dat hij op een dag zijn ouders kan bewijzen dat hij zoveel van zijn ouders houdt als zij van hem, en dat hij zijn leven wil beteren op het moment dat hij weer vrijkomt.

Gonzalez en zijn kornuiten hackten verschillende computersystemen om creditcarddata te stelen. Onder andere van de klanten van de Amerikaanse bedrijven TJX, Office Max en DSW. Het is een van de grootste internetdiefstal in de geschiedenis. De gestolen nummers zijn gebruikt om te pinnen bij geldautomaten, ook werden er data verkocht aan andere criminelen. Gonzalez bekende al schuld in twee andere zaken die tegen hem werden aangespannen.