Onder de naam OpCyberpaint hebben diverse hackers en cybersecurityexperts deze zondag op Twitter spontaan besloten tot een echte ontmoeting waarbij de teams elkaar beschieten tijdens een paintballduel. De wedstrijd staat open voor Nederlandse hackers, anonymousleden, leden van het cyberkorps van de politie (zoals de High Tech Crime Unit), beveiligingsexperts en private cyberopsporingsbedrijven, zoals Fox-IT.

De eerste spontane aanmeldingen kwamen direct, zoals die van Ronald Prins van Fox-IT (“dit kan alleen in Nederland", beveiligingsexpert Oscar Koeroo, de hacker Goo, Marko van Zwam (Deloitte), Erik Remmelzwaal (dearBytes) en Pim Takkenberg (High Tech Crime Unit, KLPD. Het wachten is nog op Dick Berlijn, voormalig stafchef van het Nederlandse leger die nu actief is voor de cybertak van Deloitte.

Webpagina met inschrijfmogelijkheid

Een van de initiatiefnemers is direct met een twitteraccount begonnen @opcyberpaint en er is een webpagina opgetuigd, opcyberpaint.nl. Spontane sponsors tot nu toe zijn Deloitte en dearBytes en ook Fox-IT staat prominent op de webpagina genoemd, maar heeft nog niets toegezegd.

Tijdstip en locatie van het prestigieuze treffen wordt nog bepaald. Op site die is opgezet door Goo wordt nog een inschrijfmogelijkheid geplaatst. Deelnemers mogen zich inschrijven onder een schuilnaam, vooral met oog op de anonimiteit van de hackers.