Sony Pictures heeft sinds maandag te kampen met compleet onbruikbare computers. Het computernetwerk van de filmstudio is gekraakt door een hackersgroep met de naam #GOP, wat mogelijk staat voor 'Guardians of Peace'. In een boodschap op de schermen lieten ze het volgende weten:

Welke eisen de hackers bij Sony hebben neergelegd is niet bekend. Volgens het medium Deadline is Sony Pictures naar eigen zeggen door deze hack compleet lam gelegd. Variety meldt dat het dagen tot zelfs weken kan duren voordat het bedrijf weer normaal kan draaien. Ook verschillende Twitter-accounts van het Japanse bedrijf waren gehackt, maar inmiddels weer terugveroverd.

'Bedrijfsgeheimen Sony in gevaar'

Op Reddit laat een ex-medewerker van Sony weten een ZIP-bestand te hebben ontvangen vanaf een gehackte pc van Sony Pictures. Het bestand zou, naast e-mailadressen en wachtwoorden, documenten bevatten met onder andere financiële bedrijfsgeheimen.

Sony zelf stelt dat het momenteel onderzoek doet. Het heeft medewerkers wereldwijd laten weten dat ze voorlopig maar even geen gebruik moeten maken van het bedrijfsnetwerk, WiFi en zakelijke e-mail. Afgelopen zomer haalden hackers met DDoS-aanvallen het PlayStation Network neer. In 2011 werden bij een cyberinbraak de gegevens van miljoenen klanten van het gamenetwerk gestolen.