De FBI is maar één van de Amerikaanse overheidsinstanties die zijn werknemers heeft ingeschreven bij Express Scripts. Zo zitten ook de werknemers van de CIA, het ministerie van Defensie, de luchtmacht en het Amerikaanse leger in het bestand van Express Scripts. Dat meldt de Washington Post. De overheid is één van de grootste klanten van het bedrijf en heeft dan ook elektronische patiëntendossiers van veel ambtenaren en regeringsmedewerkers in het bestand zitten.

Express Scripts is verantwoordelijk voor het afhandelen van de medicijneninkoop voor miljoenen mensen. De organisatie werkt samen met 1600 bedrijven en in totaal staan er 50 miljoen Amerikanen in de bestanden van het bedrijf.

Dreiging

Vorige maand kreeg het bedrijf een brief waarin stond dat hackers de gegevens van miljoenen klanten in handen hebben gekregen. En vorige week dreigden de hackers de elektronische patiëntendossiers openbaar te maken als Express Scripts geen geld zou betalen. Het bedrijf heeft tot nu toe geweigerd geld te betalen aan de hackers. Daarom stapten de afpersers direct op de bedrijven in het klantenbestand af.

Express Scripts heeft volgens de Washington Post 1 miljoen dollar over voor de tip die leidt tot de opsporing en arrestatie van de afpersers.