Uit de gestolen Mt. Gox gegevens zou blijken dat Mt. Gox nog liefst 951,116 bitcoins in bezit heeft. De hackers zien dit als bewijs dat de Bitcoinbeurs gefraudeerd heeft en niet zoals het Japanse bedrijf zelf beweerd alle virtuele valuta van gebruikers kwijt is.

De hackers compromitteerden daarnaast het Reddit-account en persoonlijke blog van CEO Mark Karpeles waar zij screenshots van hack toonden, meldt zakenblad Forbes. Ook privéinformatie van Karpeles is gepubliceerd, waaronder zijn adres en CV.

Database te koop

Even later plaatste iemand op het BitcoinTalk-forum een - inmiddels verwijderd - bericht met de 20 GB grote database van Mt. Gox, inclusief persoonlijke informatie van alle gebruikers en zelfs scans van hun paspoorten, die verplicht waren bij het aanmelden bij de Bitcoinbeurs.

"Dit document wordt nergens anders gepubliceerd door ons", schreef de hacker onder de alias 'nanashi____' bij de post. "Ik verkoop het één of twee keer voor de compensatie van persoonlijke verliezen door het sluiten van Mt. Gox." De hacker vraagt 100 bitcoins voor de database, wat momenteel neer komt op ruim 60.000 dollar.

Justitie onderzoekt

Of de claims allemaal waar zijn is nog niet geverifieerd. Wel bevestigt Rick Falkvinge, de oprichter van de Zweedse Piratenpartij, op Twitter dat zijn gepubliceerde gegevens in ieder geval kloppen. Ondertussen is Mt. Gox al ruim een maand offline en is Justitie in Amerika een onderzoek gestart naar de handelswijze van de tot voor kort grootste wisseldienst.