Via de programma's PwnageTool 2.2 and QuickPWN 2.2 is het mogelijk de laatste firmware te kraken. Apple bracht de nieuwe editie eind vorige week uit. Het 'iPhone Dev Team' slaagde er binnen een dag in met een nieuwe versie van zijn programma PwnageTool te komen.

PwnageTool 2.2 werkt alleen op de Mac, terwijl QuickPwn 2.2 ook onder Windows draait. Met de programma's is het mogelijk een eerste generatie iPhone te 'unlocken'. Op de iPhone 3G is ermee alleen het bestandssysteem te openen.

Sinds het updaten naar versie 2.2 van de iPhone-firmware ondervindt een deel van de telefoonbezitters overigens problemen met applicaties van derden. Ook valt bij sommigen de internetverbinding weg en zijn er fouten bij het verwijderen van e-mails.

Sommige apps werken niet meer goed doordat Apple wijzigingen in de API heeft aangebracht onder 2.2. De ontwikkelaars van de programma's moeten deze problemen zelf verhelpen. De site iPhoneatlas.com geeft een opsomming van fouten waarmee iPhone-bezitters werden geconfronteerd na overschakelen op de nieuwe firmware.

Bron: Webwereld Bron: Techworld