In een behoorlijk lastig leesbare tirade - waarschijnlijk om het taalanalisten moeilijk te maken de oorsprong van de groep te achterhalen - op Medium zeggen de hackers het miljoen te willen dat de tools waard zouden zijn. Een eerdere veiling online waarbij de software werd aangeboden, draaide uit op een mislukking.

In een eerder boos bericht op Pastebin noemden de 'ShadiowBrokers' de mensen die boden "fucking pussy ass cowards" omdat deze catalogus van tools een bod ontving van 1,5 btc (iets meer dan 800 euro). Ze maken zich er druk over dat de gratis samples wel werden gedownload, maar dat ze met de betaalde opvolgers bot vangen. Mogelijk moeten ze BREIN inschakelen.

Met de Amerikaanse overheidstools kan worden ingebroken bij zakelijke systemen als die van Cisco en beveiligingsmiddelen als die van Fortinet worden omzeild. De hackers kregen ze in handen toen een NSA-werknemer ze achterliet op een server die werd gebruikt voor een aanvalsactie. Volgens de FBI zijn de dieven van Russische origine.