Twee weken na de geruchtmakende hack is nog steeds niet bekend wie precies achter de hack zit. Wel weet nieuwsorganisatie Bloomberg nu te melden dat de hackers, vermoedelijk dezelfde als een week eerder, op 2 december rond lunchtijd vanuit het St. Regis de servers van Sony bestookten en gegevens lieten lekken.

Of dat gebeurde vanuit een hotelkamer, de lobby of een nabijgelegen locatie is niet duidelijk. Omdat het onderzoek in het grootste geheim wordt uitgevoerd, kan Bloomberg de bron niet prijsgeven.

Volgens Bloomberg wordt nog steeds vermoed dat Noord-Koreaanse overheidshackers of sympathisanten achter de hack zitten, ondanks dat het dictatoriale regime heeft ontkend dat het achter de actie zit. Wel liet Noord-Korea afgelopen weekend weten dat het "mogelijk gaat om een rechtmatige daad van een bondgenoot".

Privédata filmsterren en Britse prinses gestolen

Bloomberg ontdekte verder dat ook het netwerk van een Thaise universiteit bij de hack werd gebruikt. De cyberinbraak werd direct opgeëist door een hackersgroep die zich 'Guardians of Peace' noemt, maar eerdere aanvallen van GoP zijn niet bekend. Bij de inbraak werd het netwerk lamgelegd en (nog niet uitgebrachte) films en privédata ontvreemd.

Een kamer in het St. Regis in Bangkok. Mogelijk was dit de chique werkruimte van de hackers.