“We hebben vandaag behoorlijk wat portscans gezien. Verder zijn er pogingen gedaan om SQL-injecties te doen en hackers zijn op zoek geweest naar XSS-lekken", vertelt Ronald Kingma van ISSX. Ook zijn er dreigmailtjes binnengekomen van mensen “die ons ook wel eens willen aanpakken", gaat hij verder. “Maar die zijn natuurlijk anoniem verstuurd."

Kingma vertelt dat het bedrijf op een normale dag 1 of 2 hackpogingen detecteert. “Nu zijn het er al 40", zegt hij aan het eind van de middag. Hij stelt dat dit eigenlijk precies illustreert wat het bedrijf met zijn actie had willen aantonen. “Er zijn mensen die Lektober aangrijpen als een vrijbrief om lekker te hacken", legt hij uit. De actie van ISSX was volgens hem dan ook niet gericht tegen Brenno persoonlijk. “De actie was gericht tegen hem als woordvoerder van Lektober, en bedoeld om mensen aan het denken te zetten."

Reactie van de redactie

Webwereld en Brenno de Winter distantiëren zich van de aanvallen op ISSX en roepen de daders op om de aanvallen te staken.

Tom Sanders, hoofdredacteur van Webwereld, stelt: "We denken dat een open dialoog de beste manier is om je ongenoegen kenbaar te maken over de actie van ISSX. Het uit wraak bedreigen of aanvallen van een firma of individu om een punt te maken is in onze ogen een laffe daad en toont een onvermogen om op een volwassen manier problemen te bespreken."