Maandag verscheen er een filmpje op YouTube, waarin een groep hackers, 'Anonymous' genaamd, de oorlog verklaarden aan de 'geestelijke beweging' Scientology. Sindsdien liggen websites, servers, telefoon- en faxlijnen van de organisatie onder vuur.

Daarvoor hanteren de hackers verschillende tactieken waaronder DDoS aanvallen. Daarnaast heeft de groep een zogenaamde Google-bom geplaatst, met als doel om een pagina die verkondigd dat Scientology een gevaarlijke sekte is bovenaan de zoekresultaten van Google te krijgen.

De hoofdsite van Scientology is momenteel gewoon te bereiken, maar Scientology-actiesites zoals ReligiousFreedomWatch zijn op zwart gegaan. Ook de Nederlandse Scientology-website is momenteel moeilijk te bereiken en geeft frequent 503 errors, al is niet bevestigd dat dit het werk van het hackerscollectief is.

Tom Cruise filmpje

Bij Scientology Nederland was degene verantwoordelijk voor de website niet bereikbaar voor commentaar. Een woordvoerster weet van geen hackersaanvallen. "We kregen alleen een raar mailtje laatst, dat we ons wachtwoord moesten veranderen. Maar ik weet niet of dat er iets mee te maken heeft."

De hackers hebben zelfs een 'officiële' site, waar ze hun 'Project Chanology' uit de doeken doen. De aanval is een reactie op verwoede pogingen van de sekte om een filmpje waarin Tom Cruise op indringende wijze het scientology-gedachtegoed aanprijst, offline te halen. Tot nog toe zonder succes, het filmpje staat gewoon nog op YouTube (zie hieronder).