Vorig jaar konden hackers hun kunsten vertonen op Mac OS X, Windows Vista en Ubuntu. Toen werd Mac OS X als eerste gehackt, op de voet gevolgd door Vista. Ubuntu bleef vorig jaar overeind.

Over een maand is het dus opnieuw raak. Op 16 maart begint de security conferentie CanSecWest, waar de wedstrijd onderdeel van uitmaakt. Eerst zullen hackers hun tanden stuk kunnen bijten op Internet Explorer 8, Firefox en Safari. Voor het gemak nemen we aan dat Chrome ook in het rijtje zal staan. De browsers zullen draaien op een Sony notebook met Windows 7 erop.

Mobiel hacken

Daarna zijn de mobiele besturingssystemen aan de beurt. Daarvan worden in ieder geval Android, Windows Mobile en het besturingssysteem van de iPhone voor de leeuwen gegooid.

Over het prijzengeld is nog niets bekend gemaakt. Vorig jaar kreeg de winnaar 10.000 dollar en de nummer 2 ontving 5000. Of Tippingpoint, de sponsor van de wedstrijd, dit jaar weer dezelfde prijzenpot beschikbaar stelt ligt er wellicht aan hoe erg ze door de crisis zijn getroffen.

Net als in de twee voorgaande jaren worden de rechten over de exploits automatisch overgedragen aan Tippingpoint. Er worden geen details over bekend gemaakt aan het grote publiek, maar de informatie wordt wel doorgespeeld aan de producenten, die daarmee hun beveiliging verder op orde kunnen brengen.

Bron: Techworld.nl