Bittorrent-site Demonoid zou het boek dat op 21 juli uitkomt als eerste hebben aangeboden. Vervolgens verscheen "Harry Potter and the Deathly Hallows" bij concurrent Mininova, maar beide sites hebben de torrentbestanden inmiddels verwijderd. Het boek is nu nog te vinden op The Pirate Bay, zo meldt Zeropaid.com.

Het torrentbestand dat dinsdag opdook is overigens geen tekstbestand, maar een fotocollectie. Iemand blijkt de moeite genomen te hebben om het boek per twee pagina's te fotograferen, resulterend in een kleine 400 foto's van middelmatige kwaliteit.

Niet alleen Bittorrent-sites bieden het boek aan. De gefotografeerde pagina's doken ook op op fotosite Flickr en videosite Youtube, zo meldt The Wall Street Journal. Op Flickr zijn de foto's nog wel zichtbaar op de zoekresultatenpagina's, maar het account van de uploader blijkt verwijderd. Ook de beelden op Youtube werden verwijderd, maar blijken opnieuw gepost te zijn.

Dagvaarding

Uitgever Scolastic Corp wilde niet bevestigen of de foto's het authentieke boek tonen, maar geeft wel aan dat er valse bestanden in omloop zijn. De uitgever dagvaarde eerder deze week al de sociale netwerksite Gaia en fotosite Photobucket, nadat een Gaia-gebruiker materiaal uit het boek via de fotosite aanbood. De sites, beide onderdeel van News Corp, verwijderden het materiaal.

Scolastic heeft nog geen contact gezocht met The Pirate Bay, aldus Pirate Bay-woordvoerder Peter Sunde. Hij verwacht ook niet dat dat gebeurt, omdat 'ze weten dat we nooit iets verwijderen', aldus Sunde.

Ook eerdere boeken en films uit de Harry Potter-reeks lekten al voortijdig uit op internet, ondanks veiligheidsmaatregelen.