Cnet schrijft dat deze ontwikkeling mogelijk kan leiden tot een nieuwe golf van nog geavanceerdere beveiliging. Ook zou het een nieuwe impuls kunnen geven aan de strijd tussen diverse Hollywood-studio's over het hd-dvd- en het Blu-ray-formaat.

De hd-dvd-standaard wordt op dit moment gesteund door Toshiba, Microsoft en Intel. Het Blu-Ray-formaat wordt toegepast door Sony, HP en Dell.

Minder dan een maand geleden kondigde hacker Muslix64 aan dat hij een deel van de hd-dvd-beveiliging had gekraakt. Muslix64 gaf de gratis software vrij, zodat gebruikers kopieën konden maken van films.

De software van Muslix64 was echter alles behalve perfect, aangezien gebruikers nog steeds een speciale key nodig hadden voor elke film die zij wilden kopiëren. De keys die nodig waren gaf Muslix64 er niet bij. Inmiddels zijn er door hackers nu diverse keys uitgegeven voor diverse films.

Volgens Bruce Schneier van het beveiligingsbedrijf Counterpane is het nog onduidelijk wat het effect is. Hij stelt dat data in essentie te kopiëren is. "Technologiebedrijven passen trucjes toe om dit proces te bemoeilijken, maar het blijven slechts trucjes", aldus Schneier.