Uit onderzoek van Trend Micro blijkt dat 48 procent van de computers in Nederland geïnfecteerd is. Hiervan is 79 procent besmet met greyware, een mix van adware, trackers en browserkapers. De rest is besmet met malware (11 procent) en crimeware (10 procent).

Voor het onderzoek heeft Trend Micro gekeken naar de resultaten van meer dan 100.000 beveiligingsscans, uitgevoerd door zijn online beveiligingsprogramma Housecall.

Volgens de softwaremaker liggen de cijfers in Nederland in lijn met de rest van de wereld. Wereldwijd is 49 procent van de pc's geïnfecteerd met een of meerdere ongewenste programma's.

Uit cijfers van Trend Micro blijkt tevens dat het aantal meldingen van geïnfecteerde mobiele apparaten sterk aan het toenemen is. In 2004 en de eerste helft van 2005 schommelde het aantal meldingen tussen de 1000 en 1500.

Vanaf het derde kwartaal vorig jaar zegt Trend Micro een sterke stijging waar te nemen tot meer dan 4000. In het derde kwartaal van dit jaar was het aantal al gestegen tot meer dan 5000. Bron: Techworld