Een onderdeel van het Department of Homeland Security heeft sinds vrijdag ongeveer 70 domeinnamen geconfisqueerd. Het gaat om een actie tegen sites die auteursrechtelijk bescherm materiaal of nepproducten aanbieden, zoals Rapgodfathers.com, Torrent-finder.com, Onsmash.com, 2009jerseys.com, throwbackguy.com en cartoon77.com. Een lijst met in beslaggenomen domeinen staat op Torrentfreak.

Een woordvoerder van het ministerie-onderdeel Immigration and Customs Enforcement heeft de actie tegenover The New York Times bevestigd. Volgens de zegsman wordt het Amerikaanse bedrijfsleven dagelijks door piraten en fabrikanten van namaakproducten benadeeld.

Nieuwe wet

De actie is mogelijk na het aannemen van de wet Infringement and Counterfeits Act donderdag door het Amerikaanse parlement. Homeland Security kan door die wet direct bij de Icann de dns-gegevens van domeinnamen wijzigen. Alleen domeinnamen met .com, .org en .net zijn in beslag genomen. Sommige van de betrokken sites zijn alweer in de lucht met domeinnamen in andere landen.