Als je een kwartiertje hebt deze maandagochtend, verdient dit boeiende artikel op Wired wellicht je aandacht. Technologiejournalist Mark Frauenfelder beschrijft daarin hoe hij de pincode voor zijn bitcoinbewarende hardwallet Trezor verloor en het groeiende onbehagen toen hij begon te beseffen dat hij zijn cryptovaluta vaarwel kon zeggen.

De Trezor verdubbelt na een foute invoer de tijd dat een gebruiker moet wachten voor hij of zij een nieuwe poging kan doen. Prima security dus, maar minder leuk als je je eigen apparaat wil kraken. De journalist vertelt hoe hij schimmige experts contacteerde op reddit, het bedrijf en zelfs hypnose liet uitvoeren om zijn pincode te achterhalen, en hoe hij 's nachts wakker lag van zijn eigen stommiteit.

Het Wired-artikel beschrijft hoe de journalist aanvankelijk niet zo verkeerd bezig was en de foute stappen die leidden tot het verlies van toegang. Met een 15-jarige hacker ging hij aan de slag om een beveiligingsfout op te sporen in de firmware van het apparaat in de hoop zijn inmiddels 39.000 euro aan Bitcoins terug te krijgen.