De websites Govcert.nl, Waarschuwingsdienst.nl en NCSC.nl zijn onbereikbaar. Op de bewuste sites staat een standaardmelding dat er onderhoud wordt gepleegd, maar de Nationaal Co├Ârdinator Terrorismebestrijding en Veiligheid meldt dat het gaat om "een ernstige technische storing bij de hostingprovider".

Sinds gistermiddag

Dat nieuwsbericht is gedateerd op vandaag 27 juni, maar een woordvoerster van het NCTV vertelt Webwereld dat die melding gistermiddag online is gezet. Dit is gedaan toen er al enige tijd 'last' was van het probleem bij de externe hoster. De woordvoerster kon niet direct vertellen wat de aard is van de technische storing en of die ook andere klanten van de gestoorde hoster raakt.

"We weten niet hoe lang dit gaat duren", laat ze weten. Het nieuwsbericht van de NCTV vermeldt dat die overheidswebsite bezoekers op de hoogte houdt van de laatste belangrijke ontwikkelingen rondom ict-beveiliging. Het lijkt er dus op dat NCTV.nl enkele taken van de offline zijnde sites overneemt.

Andere kanalen

"De communicatie richting deelnemers en partners van het NCSC verloopt via de andere gebruikelijke kanalen", sluit de storingsmelding nog af. Ook de woordvoerster benadrukt dat de onbereikbare websites niet de enige communicatiemiddelen zijn voor de overheid wat betreft ict-beveiligingsberichten.