"Sinds 10 april zijn geen verdere afwijkingen gesignaleerd op ons netwerk", laat het bedrijf weten aan klanten in een mailing. "Op dit moment is de situatie stabiel, we stoppen daarom met de updates via e-mail. Mocht dit veranderen, dan stellen wij u uiteraard direct op de hoogte."

Lange reeks aanvallen

De DDoS-aanvallen die de systemen van TransIP hebben geraakt, lopen al geruime tijd. Vorige week zondag meldde het hostingbedrijf dat het was getroffen door "een zware DDoS-aanval", die de nieuwste was in een reeks die al sinds 24 maart liep. Nu lijkt het bombardement af te nemen.

In de klantenmailing die gisteren (15 april) is verstuurd, geeft het DDoS-doelwit aan dat de impact beperkt is geweest. "Gedurende de afgelopen weken hebben wij 24/7 gewerkt om de impact voor u te beperken. In vrijwel alle gevallen betekende dit dat u niets heeft gemerkt", laat het aan klanten weten.

Politie-onderzoek

Een woordvoerder van TransIP laat Webwereld weten dat het politie-onderzoek nog loopt. Hij spreekt van "een intensieve samenwerking" met de digitale rechercheteams. De voorlichter kan geen exacte weging geven van de twee factoren: afname van de aanval zelf, en hogere effectiviteit van de eigen afweer. Het is dus vooralsnog onbekend of de aanvallen echt zijn afgenomen of dat TransIP er beter aan weet te ontkomen.