Opnieuw heeft een grote Nederlandse hoster veel last van een DDoS-aanval. Hostnet, dat naast 700.000 domeinregistraties de hosting van circa 45.000 websites onder zijn hoede heeft, wordt sinds vanmiddag rond 12.30 uur bestookt. Gevolg is naast de eigen website ook veel klantenwebsites offline zijn. Hostnet zet momenteel alle zeilen bij om de overvloed aan verkeer om te leiden.

Het hostingbedrijf kan op dit moment nog niet aangeven hoe lang de storing gaat duren. “Omdat onze nameservers ook doelwit waren is lastig te zeggen wanneer uw website weer volledig online is”, reageert het Webcare-team op vragen van klanten. Zij missen naast de bereikbaarheid van hun website in sommige gevallen ook toegang tot e-mail.

Samen strijden tegen DDoS'ers

Eind vorige maand was het ook al raak. Verschillende webhosters zoals MijnDomein.nl en Versio hadden langdurig te maken met DDoS-aanvallen op het netwerk. De Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) wil daarom gezamenlijk actie ondernemen.

De komende tijd worden hosting- en telecompartijen benaderd om de DNS-anycasttechnologie te activeren. Die bij LeaseWeb Nederland ondergebrachte routeringtechnologie moet de flink toegenomen DDoS-aanvallen op nl-topleveldomeinen terug gaan dringen.

Hostnet was niet direct bereikbaar voor commentaar.