Hostnet was zaterdagmiddag opnieuw urenlang slachtoffer van een DDoS-aanval, waardoor sites van klanten offline gingen. "Onze excuses, wij zijn opnieuw het doelwit van een DDoS-aanval", meldde Hostnet zaterdagmiddag om 12:30 uur. Door de aanval werden DNS-requests niet beantwoord en waren websites onbereikbaar. Het volume van de aanval was volgens het Nederlandse hostingbedrijf zo groot dat de systemen die legitiem webverkeer moeten scheiden van malafide verkeer stagneerden.

De aanval was rond 14:45 uur afgeslagen. "Inmiddels hebben onze technici de nodige maatregelen genomen om de DDoS-aanval te mitigeren", aldus Hostnet. Het was de tweede aanval op het hostingbedrijf binnen twee dagen. Donderdag werden de servers van Hostnet ook al bestookt. Het bedrijf heeft naast 700.000 domeinregistraties de hosting van circa 45.000 websites onder zijn hoede.

Aanvallen op Nederlandse hosters

Eind vorige maand was het ook al raak. Verschillende Nederlandse webhosters zoals MijnDomein.nl en Versio hadden langdurig te maken met DDoS-aanvallen op het netwerk. De Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) wil daarom gezamenlijk actie ondernemen.

De komende tijd worden hosting- en telecompartijen benaderd om de DNS-anycasttechnologie te activeren. Die bij LeaseWeb Nederland ondergebrachte routeringtechnologie moet de flink toegenomen DDoS-aanvallen op nl-topleveldomeinen terug gaan dringen.