Presidentskandidaat Mitt Romney gebruikte als geheime vraag bij Hotmail wat zijn favoriete huisdier is. Een hacker raadde het juiste antwoord en kwam zo binnen op het account. Op dezelfde manier werd Romney's Dropbox-account gekraakt. Het campagneteam van de Republikeinse kandidaat heeft de autoriteiten ingeschakeld om 'deze misdaad' aan te pakken.

Bestanden gewist

De hacker - die overigens niet de inhoud van de e-mails lekte aan media - betuigde spijt over de daad aan technologiesite Gawker die als eerste melding maakte over de hack. Een soortgelijke inbraak bij een account van de toenmalige Republikeinse running mate Sarah Palin leverde de hacker een jaar cel op. Ook toen werd het lek op Gawker bekendgemaakt.

De Wall Street Journal noemde eerder het Hotmail-adres in een artikel. Daarop besloot de hacker om te kijken of hij binnen kon komen op het account. “Er zat maar een half uur tussen het ontdekken van het e-mailadres en de tip over mijn hack", schrijft de hacker aan Gawker."Ik heb het Dropbox-account gesloten en alle bestanden die ik in bezit had gewist."

Romney verwijdert e-mails

De inbraak in het e-mailaccount van de Republikein ligt extra gevoelig, omdat hij eerder actie ondernam om potentiële lekken te voorkomen. In 2006 verwijderde Romney alle e-mails die hij en zijn staf hadden ontvangen en verzonden in de periode dat hij gouverneur was van de Amerikaanse staat Massachusetts.