HP Secure Print Advantage stelt de afdeling automatisering in staat om betere controle uit te oefenen op de printomgeving. "Printers zijn nu vaak het entry point voor voor aanvallen op de netwerken van overheden en bedrijven", stelt Chris Christiansen van IDC in een verklaring van HP. De nieuwe technologie van HP zorgt er onder meer voor dat virussen en andere malware zich niet over het bedrijfsnetwerk kunnen verspreiden via een printopdracht.

HP is niet de eerste fabrikant die de aandacht vestigt op de mogelijke veiligheidsproblemen die zijn verbonden aan printers. In maart van dit jaar waarschuwde Sharp al voor de veiligheidsrisico's van printers en kopieerapparaten.

Uit het onderzoek dat Sharp destijds presenteerde, bleek dat maar weinig mensen op de hoogte zijn van de veiligheidsimplicaties van copiers. Veel printers hebben de beschikking over een flinke harde schijf waarop de nodige (inmiddels uitgevoerde) printopdrachten op bewaard worden. Dergelijke documenten kunnen bedrijfsgevoelige informatie bevatten.

Bron: Techworld