De mails bevatten zelf geen malware, maar verwijzen wel door naar malafide sites waar het mogelijk is om een e-card te downloaden. Op de sites staan zeker acht verschillende afbeeldingen met hartjes, Winnie the Pooh en teksten als 'Happy Valentine's Day'.

Het IC3 (een samenwerkingsverband van de Amerikaanse federale recherche FBI en het National White Collar Crime Center, NW3C) neemt de berichten over de Valentijnsdag-spam zo serieus dat het een speciale waarschuwing online heeft gezet. De overheidsdienst wijst er op dat de Storm Worm vorig jaar ook al veel succes heeft gehad met mails die waren gerelateerd aan speciale dagen zoals Onafhankelijkheidsdag of Kerstmis. Internetgebruikers die de betreffende Storm Worm-berichten hebben ontvangen, kunnen een klacht indienen bij het IC3.

Valentijnsdag en het thema liefde zijn populaire onderwerpen bij de verspreiders van malware. Elk jaar duikt er rond 14 februari wel malware op die inspeelt op Valentijnsdag. Het I Love You-virus uit 2000 kon zich mede dankzij de intrigerende boodschap ('I Love You') in razend tempo verspreiden.

Ook voor de makers van de Storm Worm is liefde geen onbekend thema. In februari vorig jaar verstuurden zij een 'Valentines day eCard'. En een maand geleden probeerden zij het opnieuw met een liefdesvirus. Bron: Techworld