In een ronkend persbericht meldt de Rijksoverheid dat in de afgelopen twee jaar hard is gewerkt aan de verbetering van de informatieveiligheid. Daarvoor is twee jaar geleden de Taskforce BID in het leven geroepen.

En die rondt zijn werk nu af: "Het doel van de samenwerking tussen Taskforce en overheidsorganisaties is bereikt", zo worden in Den Haag juichend de slingers opgehangen. "Informatieveiligheid staat nu hoog op de agenda bij bestuurders en management van alle overheidslagen."

Een positieve prikkel bieden

BID staat voor Bestuur en Informatieveiligheid en is twee jaar geleden opgericht met als enig doel "actieve ondersteuning en een positieve prikkel te bieden, zodat informatieveiligheid blijvend op de agenda komt van bestuurders en topmanagement." Oja, en dat alle overheidsorganisaties aan zelfregulering doen op het gebied van beveiliging.

Je zou toch zeggen dat de bewustzijn bij de overheidsdiensten, en het hogere plaatsje op de agenda, na alle ICT-beveiligingsfaals tijdens Lektober in 2011 al was gerealiseerd. Maar daar blijkt dus nog twee jaar en een Taskforce voor nodig te zijn geweest.