Via de website Carderplanet.com werd gestolen informatie rond Amerikaanse en Engelse bankrekeningen verhandeld. De website is vorig jaar op last van de Amerikaanse autoriteiten gesloten. Sindsdien loopt er een onderzoek, waar de arrestatie van de Oekraïner Dmitro Ivanovich Golubov deel van uitmaakt, zo meldt CNet.

Golubov wordt er van verdacht te hebben geholpen bij het opzetten van de website. Deze ging in 2001 live en had 7.000 leden, hoofdzakelijk uit Oost-Europa en Rusland. De aangeboden gestolen informatie was afkomstig van hackers die de websites van banken, online winkels en van de overheid hebben aangevallen.

Vorige maand bekende Douglas Cade Havard schuldig te zijn aan fraude en witwaspraktijken via Carderplanet. Zo kreeg hij via een instant programma gestolen rekeningnummers en pincodes toegestuurd die hij vervolgens op de magneetstrip van blanco-kaarten zette. Hierna werden er grote bedragen opgenomen via de pinautomaat. In 18 maanden tijd kon Havard zo 11,4 miljoen dollar achterover drukken.