Zoals Microsoft dinsdag al heeft beloofd, gaat het een noodpatch uitbrengen die het zero-day gat in Internet Explorer repareert. Die noodpatch komt vandaag uit, zo staat te lezen in de aankondiging die Microsoft gisteren de deur uit deed.

“De update voor Internet Explorer is bedoeld om beperkte aanvallen tegen te gaan op klanten met Internet Explorer 6. Bovendien repareert het kritieke kwetsbaarheden die op dit moment niet actief worden aangevallen”, verklaart Microsoft.

Verder zal er een webcast worden uitgezonden om vragen van klanten te beantwoorden. Die zullen er genoeg zijn. Onderzoekers hebben namelijk ook al manieren gevonden om IE7 en 8 aan te vallen. De noodpatch is dus niet alleen bedoeld om het lek in IE te dichten, maar ook om de stroom gebruikers in te dammen die IE inruilt voor Firefox. Vooral in Duitsland is het aantal downloads van die browser de afgelopen dagen sterk gestegen.

Eerder had Microsoft al een fix uitgebracht, maar die schakelde alleen DEP in, waardoor gebruikers beter beschermd zijn. Aan het gat in IE zelf deed die fix niets. De laatste keer dat Microsoft een noodpatch uit moest brengen was in juli vorig jaar. Ook toen ging het om een kritiek lek in Internet Explorer.

Bron: Techworld