Hackers zullen steeds vaker browserlekken proberen te vinden om de beveiliging van gebruikers te omzeilen, aldus Alexander Gostev van Kaspersky Labs tegenover Silicon.com.

Hoewel Windows Vista volgens Microsoft een stuk veiliger is dan vorige versies van Windows, zal het naar verloop van tijd een geliefd doelwit worden voor hackers, voorspelt Gostev. "De vraag is niet of er kwetsbaarheden worden gevonden, maar wanneer."

Volgens Gostev bestaan er tienduizenden virussen die volledig functioneel zijn onder een Vista-account. "Negen van de tien virussen doet het ook prima in Vista, ook al staat de user account control (uac) aan. Hackers kunnen gewoon e-mails versturen en ontvangen en dus e-mailwormen ontwikkelen."

Gostev verwacht dat hackers zich naast Internet Explorer 7 vooral zullen richten op de user account control – voor het beheer van administratieve rechten – en Patchguard. Patchguard is het systeem dat indringers de toegang tot de meest elementaire onderdelen van Vista ontzegt. Bron: Techworld