Dat stelt 3Sharp LLC, naar aanleiding van een onlangs gepubliceerd onderzoek (pdf-bestand). Het adviesbureau vergeleek de antiphishingfuncties in IE7 Bèta 3 met de plugins en toolbars van Google, Ebay, Earthlink, Gotrust, Netscape, Netcraft en McAfee.

Onderzoekers bezochten vijfhonderd legitieme sites en honderd phisingsites. Het aantal herkende phishingsites en het aantal valse positieven bepaalden uiteindelijk de eindscore.

IE7 kwam met een score van 172 (op een schaal van 200) het beste uit de bus. Netcraft en Google/Firefox staan met 168 en 106 punten respectievelijk op een tweede en derde plaats. Helemaal onderaan eindigde McAfee Siteadvisor, met een schamele score van 3 punten.

Geotrust herkende volgens de onderzoekers 99 procent van de phishingsites, maar eindigde slechts op een zesde plek omdat sites niet – zoals bij alle andere plug-ins – werden geblokkeerd. De software zag ook eenderde van de 'vriendelijke' sites voor 'foute' sites aan.

De resultaten van het onderzoek moeten overigens wel met een korreltje zout worden genomen: niet 3Sharp zelf, maar Microsoft – een klant van 3Sharp – gaf opdracht de plug-ins te onderzoeken.