Aaron Portnoy van Tipping Point heeft hoge verwachtingen van de wedstrijd, zo schrijft hij in een blogpost. Nu al hebben zich meer mensen ingeschreven dan er vorige jaren deelnemers waren. Hij verwacht dan ook hoogstaande hacks.

Om dat laatste te bevorderen zullen deelnemers op de eerste dag geen gebruik kunnen maken van plug-ins, zoals Adobe Flash. Dat zou het al te makkelijk maken. De deelnemers zullen dan ook behoorlijk geavanceerde exploits moeten schrijven om de beveiligingsmaatregelen van Microsoft te omzeilen, aldus Portnoy.

Browsers

Hij verwacht dat Internet Explorer 8 op Windows 7 als eerste onderuit zal worden gehaald. Vorige jaren was steeds Mac OS X het eerste slachtoffer. De laatste keer was de hack zelfs al na een paar seconden een feit. Portney verwacht wel dat Safari op OS X zal worden gekraakt, maar pas de tweede dag.

Chrome zal niet worden gehackt, denkt hij, ook al zitten er vaak kwetsbaarheden in Webkit. De sandbox beveiliging zal te veel blijken voor de aanvallers, aldus Portney.

Mobiele besturinssystemen

Vorig jaar bleven alle mobiele besturingssystemen overeind, maar dit jaar verwacht Portney wel succes op de iPhone. BlackBerry, Symbian en Android zullen overeind blijven, denkt hij.

Bron: Techworld