Inbrekers hebben bij de Tilburgse opleiding voor creatieven liefst 62 computers gestolen. De iMacs stonden in twee lokalen voor computeronderwijs. De inbrekers kwamen via een raam naar binnen en zijn gericht op zoek gegaan naar de twee computerlokalen waar de Apple-computers stonden, zegt woordvoerder Piet van Ierland van Fontys. “Ze wisten waar ze moesten zijn." Per lokaal stonden er 31 iMacs.

Serienummers van iMacs zijn bekend

Volgens Van Ierland zijn de serienummers van de computers genoteerd. “De dieven krijgen nog moeite om ze kwijt te raken." De meeste leerlingen hebben hun werk opgeslagen op de centrale servers van de opleiding, dus Van Ierland denkt dat de schade aan verlies van creatief werk mee zal vallen. Wel is het lesgeven nu wat moeilijker. “De lessen gaan gewoon door, leerlingen wordt gevraagd hun eigen laptop mee te nemen. Het vergt wat creativiteit."

Onbekend is nog of het alarm heeft gewerkt. De politie heeft de zaak in onderzoek. Ook de schade wordt nader bekeken en neergelegd bij de verzekering. “We gaan op zoek naar een zo snel mogelijke vervanging van de spullen", zegt Van Ierland. De school heeft de leerlingen via e-mail op de hoogte gesteld van de inbraak.