Het Pentagon snapt de digitale wereld niet helemaal. Nu tienduizenden documenten van Wikileaks op straat liggen, roepen de militairen van het Pentagon dat ze de documenten terug willen. Alsof er in de wereld geen kopieën zijn gemaakt. Als het aan Hirsch Ballin ligt dan kan het veel simpeler: vergeet de rechter, hij drukt op een knop en hup de website is weg. Zonder rechter natuurlijk.

Columnist verdacht

Hoe dat vorm moet krijgen, ontdekt Bert Brussen columnist van Webwereld en werkzaam voor GeenStijl. Hij citeerde een dreigende Tweet van @MoManagerMo (“Rijkelijke beloning voor diegene die Wilders de keel doorsnijdt. Liefst van rechts naar links, maar links naar rechts is ok!”) aan het adres van Geert Wilders, om van het nieuwsfeit verslag te doen. De officier van Justitie eiste verwijdering van dat citaat, maar dat deed Brussen niet. Nu is hij opgeroepen door de politie om te worden gehoord hierover.

Verder hebben we natuurlijk aandacht voor de iPad, T-Mobile, de iPhone 4, de bodyscanners in de Verenigde Staten én op Schiphol, teleconferencing, de BlackBerry. Ofwel een tjokvolle aflevering 295 van de ICT-Roddels podcast.

ICT Roddels is een wekelijkse podcast van Brenno de Winter in samenwerking met Webwereld. Daarbij bespreken we het nieuws uit de ict-industrie, brengen we leuke wetenswaardigheden en hebben we met regelmaat ook interviews.