Tijdens het onderzoek naar de daders van een bomaanslag in Ahmedabad waarbij op 26 juli 42 mensen zijn omgekomen, kwam de Indiase politie vorige week terecht bij de in Mumbai (Bombay) wonende Amerikaan Kenneth Haywood, zo bericht de Guardian.

Hoge rekeningen

Het IP-adres van een e-mail waarmee de onbekende groepering 'Indiase Moedjahedien' de verantwoordelijkheid van de aanslag opeisten, leidde de politie naar Haywoods laptop. Na onderzoek en verhoor van de Amerikaan concludeerde de politie dat de e-mail buiten zijn medeweten moet zijn verstuurd. "Volgens Haywood zelf waren zijn e-mailgegevens gekraakt. Ook zijn er andere bewijzen dat zijn netwerk werd misbruikt om de e-mail te zenden", aldus Parambir Singh van de Indiase antiterreureenheid.

Tegen de Hindustan Times zei Haywood dat de techneut die zijn internetverbinding heeft aangelegd had aangedrongen om het standaardwachtwoord niet te wijzigen. Haywood had al eens geklaagd over extreem hoge rekeningen vanwege toegenomen internetgebruik. Enkele huisgenoten van de expat worden nog ondervraagd door de politie, maar de daders van de aanslag worden gezocht in andere delen van Mumbai.