"We willen graag delen dat de fabrikanten van sommige van onze nieuwere inflight-entertainmentsystemen een camera in de hardware hebben ingebouwd. Deze camera's zijn uitgeschakeld op onze vliegtuigen, en er zijn geen plannen om functies te ontwikkelen die gebruik maken van deze camera's," aldus Singapore Airlines.

Dit stelde veel privacyfans echter niet gerust en de discussie loopt nog steeds.

Ook andere vliegtuigmaatschappijen lijken steeds vaker entertainmentsystemen met ingebouwde camera's te gebruiken in hun vliegtuigen. Ook American Airlines schijnt zulke systemen aan boord te hebben. "Deze camera's zijn een standaard feature bij veel moderne inflight-entertainmentsystemen worden gebruikt. Fabrikanten van deze systemen hebben camera's toegevoegd voor mogelijke toekomstige toepassingen, zoals handgebaren om te navigeren door media. Wij hebben deze camera's nooit geactiveerd en American Airlines heeft geen plannen de camera's te gebruiken," zegt Ross Feinstein, woordvoerder van American Airlines tegen Buzzfeed.

De hoogste tijd om dus niet alleen stickers op de webcam van je laptop te plakken, maar ook wat exemplaren mee te nemen als je gaat vliegen.