InfoSecurity moet het voortaan doen zonder de beroemde en beruchte booth babes. Organisator Reed Exhibitions heeft de standhouders laten weten geen prijs te stellen op de aantrekkelijke dames op de komende editie van de Europese beurs voor informatiebeveiliging. Volgens Reed namen de klachten in de afgelopen jaren toe. De organisator noemt het fenomeen “achterhaald en onnodig", zo schrijft Infosecurity Magazine.

De meeste klachten kwamen overigens van mannen die vonden dat “het verkopen van sex" een belediging is voor de bezoekers en de gehele industrie. Het kleine deel klagende vrouwen vond het vooral ouderwets en vernederend. Organisator Claire Sellick van Reed Exhibitions zegt tegen Infosecurity Magazine dat een van de belangrijkste redenen om booth babes te verbieden is dat het onnodig afleidt van de “integriteit en importantie" van de technologie en producten die worden verkocht.

"Branchevreemde praktijken"

Reed Exhibitions wil verder zelf niet meer geassocieerd worden met dergelijke “branchevreemde" praktijken die in hun ogen “negatieve connotaties" met zich meebrengen. IT-leveranciers zijn in de afgelopen jaren steeds inventiever geworden om de booth babes nog enige relatie te geven met hetgeen ze verkopen.

Maar Reed vindt eigenlijk dat bedrijven die dergelijke tactieken nodig hebben, blijkbaar de aandacht willen afleiden van hun werkelijke aanbod en dus niet passen op zo'n beurs. Dat betekent overigens niet dat het voor bedrijven verboden is hun stands te bemannen met vrouwen, maar dat die vrouwen wel 'normaal' gekleed moeten gaan.

Wel boothbabes op de SEC

Andere beurzen gaan gewoon door met de inzet van boothbabes, zoals dit jaar nog op de CES, zoals hier te zien in een fotogalerij van Business Insider. Vooraf was daar veel discussie over, maar de organisatie koos niet voor een verbod, maar stelde wel een 'dress code' op.

Verschil is dan wel dat CES gericht is op consumentenelektronica en niet op hoogwaardige IT-beveilingsproducten. Maar ook over de boothbabes op CES kwam achteraf veel commentaar..

Ook op Infosecurity in Nederland en België zijn de boothbabes nog gewoon welkom.