Wie Windows XP gebruikt op zijn netwerk zal de updates van afgelopen Patch Tuesday eerst goed moeten testen voordat hij ze uitrolt naar de gebruikers. Misschien is het zelfs verstandig om nog even te wachten tot er meer bekend is. Een groot aantal gebruikers van dit besturingssysteem heeft na het toepassen van de updates namelijk last van Blue Screens of Death.

Dat blijkt uit een thread op het Microsoft Answers Forum. Na de restart die op het installeren van de updates volgt krijgt de gebruiker het gevreesde blauwe scherm te zien met de boodschap dat er een probleem is gesignaleerd en dat Windows wordt afgesloten om schade aan de computer te voorkomen. Ondertussen is de thread erg lang geworden, waaruit blijkt dat veel mensen problemen hebben. Maar het is niet duidelijk hoe wijd verspreid het probleem is.

Welke update precies verantwoordelijk is voor de problemen is ook niet duidelijk. Het deïnstalleren van de updates brengt het systeem weer terug in de oude staat.

Dit is al de tweede update in evenzoveel maanden die problemen oplevert voor gebruikers van Microsoftsoftware. Vorige maand ging het nog mis bij een tussentijdse update van Windows 7.

Update: Microsoft stopt patch die XP doet crashen Bron: Techworld