Intel wil met McAfee een derde pijler in zijn chipstrategie toevoegen, naast energie-efficiency en internetconnectiviteit wordt dat dus security. Het bedrijf wordt als dochterbedrijf onderdeel van Intels Software and Services Group.

Volgens de chipgigant is de huidige securitymarkt niet goed voorbereid op ‘de miljarden apparaten die aan het internet komen te hangen, zoals tv’s, auto’s, medische apparatuur en pinautomaten’, zegt het in een verklaring.

Intel wil de beveiligingstechnologie inbakken in hardware, met name voor draadloos en mobiel internet.

McAfee maakt een omzet van ongeveer twee miljard dollar per jaar en heeft 6100 werknemers. Het bedrijf levert zowel zakelijke als consumentenoplossingen, zoals Total Protection, Antivirus, Internet Security, Firewall en een aantal specifieke producten voor smartphones.

Grote overnames

Intel staat niet bekend om grote overnames. Afgelopen maandag was daar ineens de overname van de kabelmodemdivisie van Texas Instruments voor een onbekend bedrag. In februari van dit jaar nam het Virtutech over voor eveneens een onbekend bedrag.

In 2009 werden drie bedrijven gekocht, in 2008 vier. Daaronder was softwaremaker Wind River, dat 884 miljoen kostte. In het voorjaar zei het bedrijf al dat het naar meer softwareovernames zou zoeken om dieper in de markt voor mobiel internet te penetreren.