Intel deed deze aankondiging gisteren tijdens de eerste dag van de ontwikkelaarsbeurs IDF in het Chinese Shanghai. Ook bevestigde de chipbakker nogmaals dat het later dit jaar op de markt komt met zijn eerste Solid State Drives. Het grote nieuws was echter de introductie van de Atom- en Dunnington-chips en een groot aantal Mobile Internet Devices.

Anti-theft

Voor de ontwikkeling van de Anti-theft Technology werkt Intel samen met bedrijven als Lenovo, McAfee, Utimaco en Phoenix Technology. De technologie moet later dit jaar in laptops opduiken en biedt zowel versleuteling van de data als vergrendeling van de disk. Idee is dat bij verlies of diefstal van de laptop de data niet op straat liggen.

Verdere details over de antidiefstaloplossing werden nog niet prijsgegeven. Zo is het ook nog onduidelijk hoe de technologie wordt geïntegreerd. 'Dat is voorlopig nog speculeren', aldus een woordvoerder van Intel. 'Een koppeling met vPro en integratie op de hardware liggen voor de hand, maar zeker is het niet.'

SSDs

Vorige maand lekte al uit dat Intel later dit jaar met grotere Solid State Drives op de markt komt. Senior Vice President David Perlmutter bevestigde gisteren dat het gaat om SSDs met een form-factor van 1,8 en 2,5 inch en een capaciteit variërend van 32 tot 160 GB.