Drm-technologie moet het kopiëren en verspreiden van auteursrechtelijk beschermd materiaal tegengaan. Vooralsnog was dergelijke technologie voorbehouden aan software en niet aan hardware, zoals nu het geval is met de Pentium D processor in combinatie met moederborden met de 945-chipset.

Tijdens de lancering van de processor is de technologie niet genoemd, maar de Australische technische manager van Intel, Graham Tucker, bevestigde desgevraagd dat de drm in de nieuwe hardware is opgenomen. Tucker weigerde in te gaan op de technische details.

Intel zet zwaar in op wat het bedrijf zelf active management technology (amt) noemen. Dit is een soort van sub-besturingssyteem die aanwezig is in de firmware van de processor. Hierdoor kunnen systeembeheerders alle pc's in de gaten houden, ongeacht welk besturingssysteem daar op draait.

Amt bevat ook de zogeheten 'IDE redirection'-mogelijkheid. Hiermee kan een systeembeheerder onder andere op afstand stations in- of uitschakelen en zelfs formateren.

De amt-techniek heeft al de nodige weerstand opgeroepen. Critici willen opheldering van Intel. Men vreest dat de mogelijkheden van het beheer op afstand extra gevaren oplevert voor de (thuis)gebruiker en willen dan ook garanties van Intel.

Het monitoren op hardwareniveau in combinatie met drm heeft erg veel weg van Microsofts Palladium, wat tegenwoordig 'next-generation secure computing base' heet. Dit moet een platform worden bestaande uit zowel software als hardware om het pc-gebruik veiliger te maken. Tevens kan inbreuk op auteursrechtelijk beschermd materiaal worden tegengegaan.