Het bedrijf is fel gekant tegen de plannen om verplicht de handel en wandel van zijn klanten op te slaan. Eerder startte BIT al samen met andere organisaties een online petitie tegen het voorstel, maar ziet na de aanslagen in Londen de bui al hangen.

"Als dit erdoor komt, ben ik van plan mijn bedrijf te sluiten en te gaan emigreren", zegt algemeen directeur en mede-eigenaar Michel van Osenbruggen tegenover Webwereld. "Ik heb geen zin om in een land te wonen waar dit soort dingen kennelijk normaal zijn. Dit hoort thuis in landen als Oost-Duitsland of het oude Rusland!"

Onwerkbaar

Van Osenbruggen wordt naar eigen zeggen met steeds meer regels geconfronteerd, waardoor het lastig wordt zijn werk nog op een fatsoenlijke manier te doen. Als voorbeeld vertelt hij over zijn problemen met het College Bescherming Persoonsgevens, die hem verbood webcams in het bedrijf op te hangen. "De klanten vinden het leuk, het personeel had er absoluut geen probleem mee. Toch mocht het niet, omdat ik dan toezicht op het werk zou houden." Uiteindelijk moest iedere werknemer een verklaring tekenen om de cams te kunnen ophangen.

Volgens van Osenbruggen zijn de voorgestelde dataopslag-maatregelen ineffectief en tonen ze de incompetentie van de regering aan. "Om in een land te wonen dat bestuurd wordt door idioten, nee bedankt. Dan woon ik nog liever in een land dat corrupt is, want dan weet je tenminste waar je aan toe bent." Osenbruggen overweegt te emigreren naar Canada of Mexico. "In ieder geval over de plas."

Toch wil van Osenbruggen niet meteen de moed opgeven en belooft nog met stevig verzet te komen. Op dit moment wordt nog gewerkt aan nieuwe initiatieven om de plannen van tafel te krijgen.