Volgens antivirusbedrijf Panda Software gaat er een Trojaans paard rond dat de naam MerryX.A. Het virusmailtjes komt binnen met de tekst 'Merry Christmas and a Happy New Year!'. Als bijlage zijn twee bestanden toegevoegd: A_lightsmc10.gif en een rar-bestand met twee bestanden.

Wie dit opent, installeert het Trojaanse paard dat informatie verzamelt en doorstuurt over de geïnfecteerde pc. Een van de bijgevoegde bestanden is een Flash-animatie van de kerstman met kerstmuziek.

MerryX.A verzamelt onder meer ip-adressen en gegevens over de hardware. Ook probeert het programma bestanden van diverse internetsites te downloaden.

Ook gebruikers van instant messaging-programma's moeten op hun hoede zijn. Via de chatnetwerken gaat de IM.GiftCom.All rond. De worm probeert gebruikers van AOL instant messenger, Yahoo Messenger en MSN Messenger uit te nodigen om een bepaalde Kerstwebsite te bezoeken.

De uitnodiging komt via een gebruiker die in de contactenlijst voorkomt, aldus Art Gilliland van Imlogic. Het adres van de website van de uitnodiging begint met 'santaclaus.aol.com…'.