De 21-jarige hacker Adrian Lamo, die wel vaker uit eigener beweging de it-beveiliging van grote bedrijven 'doorlicht', wist door te dringen tot het interne netwerk met niet meer hulpmiddelen dan een browser, zo meldt Newsbytes.

Op het interne netwerk van The New York Times is onder meer de contactinformatie van enkele beroemdheden te vinden. De krant heeft de telefoonnummers van filmsterren als Warren Beatty en Robert Redford en politieke kopstukken zoals de Palestijnse leider Yasser Arafat en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell.

Door de toegang tot het intranet zou het ook mogelijk zijn geweest voor Lamo om een eigen verhaal tussen de berichten van The New York Times te zetten. In september vorig jaar deed hij dat al eens bij Yahoo. Hij voegde een satirisch commentaar toe aan een artikel over de Russische programmeur Dmitry Sklyarov, die in de Verenigde Staten werd vastgehouden op verdenking van overtreding van de auteursrechtenwet DMCA.

The New York Times heeft inmiddels maatregelen genomen. De servers met de gevoelige inhoud zijn verplaatst naar een 'veiliger' deel op internet. Volgens Lamo zijn er echter nog genoeg interne pagina's van The New York Times beschikbaar voor het grote publiek.